Podzim přináší nejen barevné listí, ale také změny v otevírací době oblíbených hradeckých míst. Do Jiráskových sadů, na návštěvu městských hřbitovů nebo při procházce po hradeckých terasách musí návštěvníci počítat se zkrácenou otevírací dobou. Do zimního provozu totiž pomalu přechází většina veřejných míst. 

Až do konce března budou mít zejména hřbitovy výrazně pozměněnou otevírací dobu. Namísto od sedmi do 20 hodin budou nově otevřeny pouze od osmi do 17 hodin. Na přechodnou dobu pozmění návštěvní hodiny znovu správci hřbitovů až u příležitosti Památky zesnulých.

O dvě hodiny se zkrátí také otevírací doba hojně navštěvovaných Jiráskových sadů u soutoku Labe a Orlice. Ve všední den bude mít oblíbený park otevřeno od šesti do 19 hodin. O víkendech pak od osmi do 19 hodin. 

Posledním místem s pozměněnou návštěvní dobou budou hradecké terasy Karla Otčenáška a terasy pod Kanovnickými domy. Před listopadovým zazimováním budou nyní otevřeny pro veřejnost každý den od devíti do večerních sedmi hodin.