O letních prázdninách pomáhají s údržbou města studenti. Každý rok je přitom o pomocné práce v technických službách zvýšený zájem. Přiložit ruku k dílu mohou mladí lidé u drobných prací na městském mobiliáři a u údržby městské zeleně. 

Letos se studenti pustili například do natírání městských laviček. Těch je v Hradci Králové více než tři tisíce. Drobné natírání není ale jen o barvě a malířském štětci. Před samotným nanášením rychleschnoucí barvy je třeba lavičky důkladně očistit, aby nový nátěr dobře přilnul a lavičky tak vydržely co nejdéle. Nejčastěji se jedná o posezení na nejvytíženějších místech v parcích a u pěších zón.
Zaplněné pozice hlásí také střediska městské zeleně, na kterých studenti pomáhají s trháním plevele nebo stříháním živých plotů. 

Mladí brigádníci nám za léto pomůžou na desítkách míst a odnesou si cenné zkušenosti z údržby města. Chceme proto poděkovat všem studentům za jejich pomoc a úsilí. Připojit se k nim může i veřejnost v rámci dobrovolnických akcí nebo po zaslání dotazu na info@tshk.cz.