Dělníci chystají po čtyřměsíčních opravách znovuotevření Pražského mostu v Hradci Králové. Několik fází údržbových prací vyšlo na více než šest milionů korun bez DPH. První řidiči tudy projedou už ve druhé polovině týdne. 

Most během údržby dostal novou antikorozní ochranu, dělníci postupně opravili mostní závěry s chodníky a nainstalovali nové ochranné sítě. Během oprav zůstala otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře a MHD. „Bylo potřeba vše řádně připravit, jelikož se jedná o památkově chráněnou stavbu a údržbové práce proto nebyly jednoduché, a to i z pohledu dopravní situace,“ říká ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Práce probíhaly v několika etapách. „Zhotovitel pracoval vždy na jedné polovině mostu. Obnovena je antikorozní ochrana celého historického mostu, opraveny jsou mostní závěry, chodníky a instalovány byly ochranné sítě proti hnízdění ptáků,“ dodává Pospíšil.

Pražský most bude na krátko uzavřen ale ještě jednou. V neděli 18. srpna od 6 do 18 hodin po něm povede trasa mezinárodního triatlonového závodu Ironman.

Tisková zpráva: https://1url.cz/W1Nhk