Na opravě Pražského mostu pokračují dělníci podle plánu. Oprava, která probíhá od letošního dubna, je nyní ve druhé fázi a stavební práce se brzy přesunou na druhou stranu mostu.

Aktuální práce se zaměřují na opravu mostních závěrů a následnou pokládku nových povrchů chodníků na jedné polovině mostu. Oprava a antikorozní úprava mostní konstrukce jsou téměř hotové. Zmizela také jedna část ochranných černých fólií proti nečistotám. "Stavební práce na Pražském mostě probíhají podle původního plánu do 31. července 2024. Převod provozu na druhou etapu má zhotovitel naplánováno na příští týden19. a 20. června. Dojde také ke zrušení uzavírky inundačního mostu pro pěší, která se měla konat od 17. června," uvádí Jiří Nosek ze střediska místních komunikací.

Po přesunu stavebních prací zůstane, stejně jako doposud, otevřena jen jedna polovina mostu pro MHD, záchranné složky a chodce. Ke změně dojde pouze u průchodu pro pěší, který po dohodě se zhotovitelem zůstane otevřený. Objízdná trasa pro osobní automobily povede nadále přes Tylovo nábřeží, Divišovu ulici a ulici Československé armády.
Fotogalerie: Pražský most druhá etapa