Zajezdit si na prkně, koloběžce nebo na kolečkách nemusíte jen ve skateparku v Šimkových sadech. Skateboardisti ze širokého okolí míří nově také na dětské hřiště do Svinar. Ve spolupráci s komisí místní samosprávy tu ke konci minulého týdne přibyla unikátní betonová rampa, která nyní prošla zátěžovým testem. Své triky si přijel na rampu vyzkoušet známý hradecký skateboardista a lektor skateboardové školičky Ondřej „Bery“ Bernkraut. 

Jako stavebnici přivezli minulý týden technici betonové části skateboardové rampy. S délkou přes devět metrů a hmotností až 14 tun ji během dvou dnů pomohl na místo umístit jeřáb. „Okolí a rampu jsme připravovali přibližně dva dny. Kromě rychlé realizace je její výhodou také materiál, ze kterého je vyrobena. Pohledový beton odolá rozmarům počasí a je téměř bezúdržbový,“ uvádí vedoucí střediska městského mobiliáře Jana Meravá.

Přes metr vysoká rampa je vhodná na skateboard, kolo, brusle nebo koloběžku. „Vypadá dobře, není moc mírná ani prudká. Podle mě je vhodná jak pro aktivní a zkušené skejťáky s těžšími triky, tak i pro začátečníky. Nahoře se můžou mezi sebou krásně střídat,“ hodnotí rampu vedoucí skateboardové školičky z městského skateparku Ondřej Bernkraut.
 
Na skateboardovou školičku do Šimkových sadů:
• Otevírací doba: https://1url.cz/bu5hh
• Facebooková skupina: https://1url.cz/X1HY2
• Tel.: 722 952 573 a 733 677 735

Rampa je na dětském hřišti volně přístupná pro všechny dle pravidel provozního řádu. Zejména začátečníci do 15 let by měli mít s sebou doprovod dospělé osoby a používat vhodné chrániče a helmu. „Doufáme, že v této okrajové lokalitě města umístění rampy přiláká návštěvníky ze širšího okolí, a děti a dorost zde budou rozvíjet své pohybové schopnosti. Na hřiště do konce roku doplníme ještě workoutový prvek a rozrostou se zde lavičky,“ dodává Meravá. Provozní doba skateboardové rampy je v období od dubna do října vždy od osmi do 20 hodin.

VIDEO: https://www.facebook.com/reel/1005497767789552