Zhruba před měsícem začali dělníci s budováním nových hradeckých workoutových hřišť, která vyrostla na několika místech jako houby po dešti. Ke cvičebním prvkům ve Svobodných Dvorech a v Pileticích nyní přibylo hřiště na Slezském Předměstí, ve Svinarech a v Plačicích. Všechna hřiště budou veřejně přístupná už od konce týdne. Hradec Králové je tak bohatší celkem o pět nových workoutů v několika městských částech.

Sportovci nově využijí například hřiště v Plačicích, kde během měsíce vzniklo celkem 24 cvičebních stanovišť. Na Slezském Předměstí v Severní a Gagarinově ulici přidali dělníci k dětskému hřišti více než 40 prvků. Cviky si zde vyzkoušíte na 38 workoutových a devíti fitness stanovištích. Obě místa navíc disponují prvky pro handicapované. 

Ke zvýšení sportovního vyžití vznikly prvky taktéž ve Svinarech v blízkosti jedinečné betonové rampy nebo na Šrámkově statku v Pileticích. Místní dětská hřiště stavbaři obohatili o celkem deset workoutových stanovišť. Od začátku září je workout poprvé také ve Svobodných Dvorech. K dispozici je zde přes 30 cvičebních stanovišť se čtyřmi prvky pro handicapované. Na moderní dopadové ploše zaujme ale i unikátní znak městské části.
Slezské PředměstíSvinaryPlačice