Mezinárodní soutěžní rozárium v Hradci Králové, které oslavilo v roce 2022 své 50. výročí existence, se bude moci letos pochlubit zajímavou novinkou. V létě se zde návštěvníci a soutěžící dočkají představení nově zrekonstruovaného zázemí v podobě impozantního altánu z dřevěných prken a latí. Přípravy na tuto opravu byly zahájeny již počátkem nového roku, kdy se do práce pustili naši zruční truhláři.

Altán, kterým bude rozárium nově disponovat, bude nejenom zázemím pro návštěvníky, ale poskytne také nové místo pro růst popínavých růží. Opravu potřebovalo také bezprostřední okolí před samotným začátkem instalace altánu v těchto dnech. Řemeslníci museli proto opravit velkou část okolních zdí spolu se zabudovanými tyčemi nosné konstrukce. 

Na růže a nové zázemí, kde se každoročně vyhlašuje vítěz ocenění Zlatá růže města Hradec Králové, se budete moci podívat během dnů otevřených dveří v období prvního kvetení růží. Podle pořadatelů nastává v závislosti na klimatických podmínkách přibližně v polovině června. Přesné termíny budou upřesněny na webových stránkách rozária a TSHK: https://1url.cz/oun2Z