Letní prázdniny přinesly i letos velké opravy místních komunikací. V červenci čeká Hradec Králové hned několik důležitých oprav, které teprve započnou, nebo na nich už pracuje těžká technika a silničáři.

Na Slezském Předměstí pracují technici například v Uhelné ulici a na třídě SNP, kde pokračuje už několikátá etapa oprav chodníků v celé délce bytových domů. Přibližně 250 metrů čtverečních zámkové dlažby tu v druhé polovině prázdnin doplní také plánovaná oprava chodníků u místní základní školy.
Chodníky opravujeme také v Kejzlarově ulici na Moravském Předměstí, kde se opravuje 750 metrů čtverečních povrchu silnice. Nový živičný chodník bude rovněž ve Svobodných Dvorech ve Dvorské ulici, mezi zastávkou MHD a Spojovací ulicí. Opravená pěší cesta bude mimo jiné i naproti Studijní a vědecké knihovně Hradec Králové v Hradecké ulici.

Od května probíhá rozsáhlá oprava Spořilovské ulice ve Věkoších, která potrvá až do letošního září. Během červencových oprav se k ní v další městské části přidala také Pospíšilova ulice s více než 370 metry čtverečními. U těchto oprav spolupracujeme s VAK Hradec Králové, kteří opravují část kanalizace v přilehlé ulici Švendova, a to pouze s částečným omezením provozu. V první polovině léta plánuje středisko místních komunikací zahájit práce také v Malšově Lhotě nebo na třídě Karla IV.

Aktuálně do konce července probíhá v centru města údržba Pražského mostu a řemeslníci taktéž zahájili opravy dvou ocelových lávek na Benešově třídě.
Z dokončených prací silničáři úspěšně opravili chodník v Průmyslové ulici, kde vytvořili nový travnatý pás. Na pěší zóně u Masarykova náměstí opravili už ze dvou třetin kompletní žulovou dlažbu a do poloviny měsíce dokončí zhotovitel větší opravu chodníků v Jungmannově ulici.

Hradečané tak mohou očekávat kvalitnější a bezpečnější komunikace, které výrazně přispějí ke zlepšení infrastruktury města. Děkujeme Vám za pochopení.
Plán oprav chodníků a silnic 2024