Na Slezském Předměstí se dlouhodobě parkovalo neukázněně kolem garáží v Severní ulici. Díky přeorganizaci plánu prací a získání nutné dokumentace se od konce září pustili naši silničáři a pracovníci městského mobiliáře do úprav zdejšího okolí. Tímto vyslyšíme dlouhodobé přání komise místní samosprávy.

V první etapě prací provedli technici vyfrézování a pokládku nového asfaltu na 450 metrech čtverečních místní komunikace. Zároveň rozšířili plochu o dalších 40 parkovacích stání na zhutněném povrchu z asfaltového recyklátu. Auta budou tedy nově parkovat na oficiálních parkovacích místech se zpevněnou plochou. Pro zajištění ochrany městské zeleně se navíc začínají v tomto týdnu instalovat dřevěná zábradlí s téměř 150 kůly, které zabrání vjezdu vozidel na travnaté plochy.

Severní ulice je již druhou lokalitou na Slezském Předměstí, která se dočká podobných úprav. První úpravy dokončili silničáři přibližně před rokem v nedaleké Gagarinově ulici. Práce budou pokračovat ještě několik týdnů. Za příznivého počasí chtějí mít dělníci vše hotovo nejdéle do konce roku.