Fotbalová sportoviště v Hradci Králové nejsou pouze místem pro místní sportovce, ale stávají se mezinárodní destinací pro tréninky a zápasy některých z nejtalentovanějších hráčů a hráček.
Technickými službami pečlivě spravovaná městská sportoviště přilákala pozornost nejen českých, ale i zahraničních reprezentací. Právě teď hostí například speciální tréninky a zápasy pro reprezentantky do 15 let z Česka, Belgie, Finska a Chorvatska v rámci prestižního UEFA Development turnaje. Fotbalové areály Slavia, Olympia a Nový Hradec Králové se stanou zázemím také pro české a slovenské reprezentanty do 21 let. Tyto týmy zde najdou nejen prvotřídně spravované hřiště, ale i profesionální podmínky pro svůj trénink a přípravu.
„Těší mě, že jsou námi spravovaná sportoviště místem výběru pro některé z nejlepších fotbalových talentů nejen z České republiky, ale i z Evropy. To je potvrzením toho, že se snažíme opravdu kvalitně starat o městská sportoviště a jsme rádi, že se nám to takto daří,“ uvádí ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil.
Fotografie z utkání reprezentantek Chorvatska a Belgie do 15 let ve sportovním areálu Slavia