V úterý dopoledne nainstalovali pracovníci střediska dopravního značení zpomalovací „polštáře“ v ulici Hrubínova na Pražském Předměstí. Nová dopravní opatření povedou ke snížení rychlosti projíždějících aut a zvýšení bezpečnosti v blízkosti specializovaného centra PROINTEPO https://www.prointepo.org, které se už téměř 30 let zaměřuje na komplexní vzdělávací a zdravotně sociální služby pro děti a žáky s tělesným, kombinovaným nebo jiným zdravotním oslabením.

Dopravní situaci v Hrubínově ulici jsme řešili už dlouho, jsme proto velmi rádi za nové retardéry, protože k nám dochází nebo dojíždí děti se speciálními potřebami nejen z Hradce, ale i okolí,“ komentuje ředitelka centra PROINTEPA Miriam Urbanová.
Technické služby navázaly s centrem kontakty už v minulosti při zapojení žáků do úklidu spadaného listí https://1url.cz/3u9RY. V létě minulého roku přibyla do parku k ulicím Jungmannova-Hrubínova také upravená houpačka pro děti s handicapem https://1url.cz/zu9R9

Děkujeme také za práci a péči v okolí. Máme tu opravdu krásné prostředí. Děti mají velkou radost z houpačky, kterou jste v technických službách spolu s náměstkem Pavlem Vrbickým zařídili a nainstalovali,“  závěrečně děkuje Miriam Urbanová.