Včerejší vydatné bouřky nad Hradcem Králové přinesly s sebou řadu škod. Techničtí pracovníci i díky včasné přípravě zasahovali jen u několika drobných případů poškozených stromů a keřů na veřejných místech. Zajímavým případem bylo holubí hnízdo, které bouřku přečkalo i přes pád několika větví. Suchý strom na Pospíšilově třídě, který je odborem životního prostředí povolený ke kácení a má zajištěnou náhradní výsadbu, technici právě z důvodu zákonné ochrany hnízdícího holuba prozatím pouze zajistili a větve odklidili.

Vydatné dešťové srážky potrápily také mateřské školky v naší správě. Od brzkých ranních hodin technici řešili vytopené šatny, školní jídelnu a sklep v ZŠ a MŠ Svobodné Dvory v ulici K Dolíkám. Školka zůstala v provozu bez výrazných omezení. Také v Plotištích a ve Škroupově ulici zatekla v malém množství voda do školek během probíhajících letních rekonstrukcí střechy.

Následky prudkých bouřek, které nás v tomto týdnu podle předpovědi ještě čekají, budou postupně uklízet pracovníci střediska čištění města. Při platné výstraze před bouřkami doporučujeme všem dbát zvýšené opatrnosti a sledovat aktuální vývoj počasí.

Tisková zpráva MMHK: https://1url.cz/g1wiv